Descobreixen restes del temple faraònic de Ramsès II, prop de les piràmides de Gizeh

Descobreixen restes del temple faraònic de Ramsès II, prop de les piràmides de Gizeh
El Caire

Descobreixen restes del temple faraònic de Ramsès II, prop de les piràmides de Gizeh

Redacció Actualitzat

Les restes d'un temple pertanyent al faraó Ramsès II, de la XIX dinastia, han estat trobades per arqueòlegs egipcis i txecs a la zona d'Abu Sir, al sud de les famoses piràmides de Gizeh, ha informat aquest diumenge el Ministeri d'Antiguitats egípcies. Ramsés II va regnar prop de 66 anys al llarg del segle XIII aC i se'l considera un dels faraons més poderosos que mai va tenir Egipte.

El seu secretari general, Mustafa Waziri, ha detallat en un comunicat que les restes del temple ocupen una superfície de 32 x 51 metres. Ha estat desenterrada una base de maons de fang d'una façana del recinte i un pati extern que es comunicava amb la sala de columnes, les parets de la qual estaven pintades de blau.

Al final de la sala s'han trobat restes de graons i una rampa que es dirigeix a una cambra sagrada dividida en tres habitacions paral·leles, en les parets hi ha restes d'escenes pintades amb colors, les quals ajudaran a determinar l'època exacta en què el temple va ser construït.

Waziri ha assenyalat en la nota que el 2012 la mateixa missió va trobar evidències de l'existència d'un temple en aquesta zona, que formava part de la gran necròpolis de l'antiga ciutat de Memfis, al sud-oest de l'actual capital egípcia.

Per la seva banda, el director de la missió, Miroslav Bartan, ha dit que han trobat relleus amb el nom del rei Ramsès II, a més d'altres fragments amb escenes que representen diverses deïtats com Amon-Ra, el déu Sol, i Nejbet, deessa protectora en els naixements i en les guerres.

Bartan va assegurar que aquest temple és l'únic indici que apunta la presència del faraó a la necròpolis de Memfis i mostra el culte al déu Ra a la zona d'Abu Sir des de la V dinastia de l'Imperi Antic fins a l'Imperi Modern.

TEMES:
Arqueologia