Descobreixen reflexions d'Anna Frank sobre sexe amagades en dues pàgines del diari

Un grup d'investigadors ha descobert el contingut de dues pàgines del diari de l'adolescent tapades amb paper d'estrassa

RedaccióActualitzat

Gràcies a les noves tecnologies de tractament d'imatges, diversos investigadors holandesos han descobert dues pàgines del diari íntim d'Anna Frank que contenen reflexions sobre la sexualitat i acudits pujats de to.

Aquestes pàgines les va escriure el 28 de setembre de 1942 quan portava dos mesos amagada dels nazis amb la seva família en una casa dels canals d'Amsterdam.

 

 

Amb 13 anys va escriure aquestes pàgines pujades de to, però les va tapar amb paper d'estrassa probablement perquè l'avergonyia que algú amb qui compartia amagatall ho llegís. El 3 d'octubre de 1942, la jove va escriure:

"Papà gruny de nou i amenaça d'agafar el meu diari. Horror dels horrors, a partir d'ara, l'amagaré."

L'adolescent jueva va escriure diversos acudits i 33 línies referents a l'educació sexual i a les prostitutes:

"Faré servir aquesta pàgina per escriure acudits verds."

"Saps per què les noies alemanyes de la Wehrmacht són a Holanda? Per fer de matalàs per als soldats."


Un altre dels seus comentaris:

"Un home tenia una dona molt lletja i ell no volia tenir-hi relacions. Una nit va arribar a casa i va veure el seu amic al llit amb la seva dona, i després l'home va dir: 'Arriba i he de fer-ho!'".

Emfatitzava la importància de tenir una educació sexual completa i de qualitat, i de no entendre per què els adults eren tan discrets sobre aquest tema:

"Tots els homes, si són normals, van amb dones. Les dones així les aborden al carrer i després van juntes. A París tenen grans cases per a això. El papa hi ha estat."

 

Ronald Leopold, director de la Casa d'Anna Frank, ha assegurat que aquests descobriments "ens acosten encara més a la nena i escriptora Anna Frank". La noia va "recaptar informació sobre el tema de la sexualitat dels seus pares, en especial del seu pare, de la seva amiga Jacqueline", ha detallat la fundació.

En defensar la seva decisió de difondre aquests nous textos, la fundació ha explicat que "durant dècades Anna s'ha convertit en un símbol mundial de l'Holocaust. "Aquests textos revelen la curiosa i precoç adolescent".

L'adolescent va escriure el seu diari, que es va convertir en una de les històries emblemàtiques de l'Ocupació, fins a la detenció i la deportació de la família el 1944.

Notícia relacionada: A la presó "l'àvia nazi", una dona de 89 anys, per negació continuada de l'Holocaust

Anna Frank va morir el 1945 als 15 anys al camp de Bergen-Belsen, uns mesos abans del final de la guerra. El seu pare, l'únic supervivent de la família, va decidir publicar el seu diari dos anys més tard. N'ha venut més de 30 milions d'exemplars.

ARXIVAT A:
Holocaust
Anar al contingut