"Nature"

Descobreixen propietats antiinflamatòries en l'oli d'oliva verge extra

L'oli d'oliva verge extra conté un component químic natural amb propietats antiinflamatòries semblants a les l'ibuprofè, segons un equip d'investigadors nord-americans. El descobriment, que apareix publicat a la revista "Nature", reforça els beneficis que s'atribueixen a la dieta mediterrània.

Actualitzat
Quan s'empassa l'oli verge extra es produeix una irritació a la gola virtualment idèntica a la que provoca l'antiinflamatori ibuprofè. Aquesta gran semblança va ser el que va impulsar els científics del Centre de Sentits Químics de Filadèlfia a investigar les potencials propietats farmacològiques dels components de l'oli verge extra. L'estudi ha revelat que, com passa amb l'antiinflamatori, els components de l'oli d'oliva verge extra inhibeixen l'activitat dels enzims COX-1 i COX-2. D'això se'n deriven les propietats antiinflamatòries del fàrmac i altres medicaments. Els investigadors creuen que aquest és el principal factor que relaciona la dieta mediterrània amb la reducció del risc d'infart o el càncer.
Anar al contingut