Washington

Descobreixen el bacteri que podria ser clau per explicar formes de vida en altres planetes

Un grup de científics nord-americans ha descobert un bacteri sota el gel de Groenlàndia que podria aportar la clau sobre formes de vida en altres planetes. El microbi va sobreviure en estat dorment sota el gel durant 120.000 anys i els investigadors -de la Universitat de Pennsilvània- el van tornar a la vida incubant les mostres a diferents temperatures durant onze mesos. Segons l'estudi, l'anàlisi de microorganismes que han viscut en situacions tan extremes a la Terra pot ajudar a entendre com són les formes de vida en altres llocs del sistema solar, perquè aquests ambients tan freds són els més semblants a possibles hàbitats extraterrestres.

Actualitzat
El microbi "Herminiimonas glaciei", un prodigi de supervivència sota el gel de Groenlàndia, podria tenir la clau sobre les formes de vida en altres planetes, segons un estudi publicat a la revista "International Journal and Systematic and Evolutionary Microbiology".

Segons un grup de científics de la Universitat de Pennsilvània, el microbi va sobreviure en estat dorment sota el gel durant 120.000 anys en un ambient similar al d'altres planetes.

El grup d'investigadors, encapçalat per la biòloga Jennifer Loveland-Curtze, va aconseguir fer reviure el bacteri incubant les mostres a 2 graus centígrads durant set mesos i després a 5 graus durant quatre mesos més.

La mida del bacteri "H. glacei", que és de 10 a 50 vegades més petit que el que causa la gastroenteritis, el va ajudar a sobreviure a les venes líquides que existeixen entre els cristalls de gel a més de tres quilòmetres de profunditat. A més, els científics consideren que les petites dimensions que tenia el van ajudar a usar els nutrients de manera més eficient i com a protecció dels predadors.

Segons l'estudi, atès que la major part de la vida a la Terra ha consistit en microorganismes, seria raonable pensar que això mateix passa en altres planetes. Per això, l'anàlisi de microorganismes que sobreviuen sota condicions extremes a la Terra pot oferir claus sobre les formes de vida en altres llocs del sistema solar.

"Les temperatures excepcionalment fredes poden preservar cèl·lules i els àcids nucleics durant milions d'anys. "H. glacei" n'és un", ha conclòs la biòloga Jennifer Loveland-Curtze.
Anar al contingut