Restes d'un crani i dues banyes dobles de l'espècie de cèrvol ja extingida.
Restes d'un crani i les dues banyes dobles del "Haploidoceros mediterraneus" trobat a la cova del Rinoceront de Castelldefels. (Font: ACN)
Castelldefels

Descobreixen a Castelldefels una espècie de cérvol autòctona de fa 90.000 anys

A la cova del Rinoceront és on s'han localitzat les 700 restes de 90.000 anys d'antiguitat. La troballa és de gran importància ja que situa l'espècie per primera vegada a la península ibèrica.

RedaccióActualitzat

Un grup d'investigadors de la Universitat de Barcelona han trobat a la cova del Rinoceront, a Castelldefels, les restes prehistòriques d'una espècie ja extingida de la família del cérvol, anomenada "Haploidoceros mediterraneus". Concretament, s'han localitzat unes 700 restes de fa 90.000 anys, que fins ara només se n'havien trobat en dos jaciments del sud-est de França.

Una de les responsables de la investigació, Montserrat Sanz, ha explicat que "l'exemplar està molt ben conservat i hem localitzat la majoria de les peces". Sanz apunta que "d'aquesta manera la cova del Rinoceront es converteix en un dels jaciments més importants per conèixer l'evolució i l'extinció de la fauna durant la prehistòria".

La troballa es considera de gran importància ja que situa per primera vegada l'espècie a la península Ibèrica, on es creu que hi va viure fins a la seva extinció en l'última era glacial.

 

 

 

 

 

Anar al contingut