Una imatge de la falsa aplicació
Nova forma de ciberengany, a Facebook. (Foto: Kaspersky Lab)

"Descobreix qui mira les teves fotos", nou cas de ciberdelinqüència

Detectada una nova forma de delinqüència basada en l'enviament d'invitacions d'una aplicació que s'executa des de la xarxa social Facebook. Aquesta aplicació fraudulenta rep el nom de "Descobreix qui mira les teves fotos".

RedaccióActualitzat
L'empresa de seguretat Kaspersky ha detectat una nova forma de delinqüència basada en l'enviament d'invitacions d'una aplicació que s'executa des de la xarxa social Facebook. Aquesta aplicació fraudulenta rep el nom de "Descobreix qui mira les teves fotos".

Després que l'usuari s'ha instal·lat aquest programa al seu perfil, el sistema reenvia una invitació per cada amic de la víctima, cosa que provoca trànsit a certs llocs web que paguen diners al cibercriminal per cada visita.

Actualment, Facebook no ofereix aquesta possibilitat als seus usuaris. L'analista de Kaspersky Lab Dmitry Bestuzhev recomana fer servir un antivirus, ser més conscients del que es pot fer o no a les xarxes socials i fer servir complements de navegador del tipus "no script", que estan disponibles per a Opera, Firefox i Chrome.

Aquesta nova estafa funciona de la mateixa manera que l'aplicació anomenada "Descobreix qui visita el teu perfil".
Anar al contingut