Uns joves arqueòlegs han trobat aquesta dent de fa més de mig milió d'anys al jaciment de Talteüll (EFE)
Uns joves arqueòlegs han trobat aquesta dent de fa més de mig milió d'anys al jaciment de Talteüll (EFE)
Perpinyà

Descoberta una dent humana de 560.000 anys d'antiguitat al jaciment de Talteüll

Es tracta d'una gran troballa perquè hi ha molt pocs fòssils humans d'aquest període a Europa i podria contribuir a saber si l'home de Neandertal procedia d'una línia única

RedaccióActualitzat

Uns arqueòlegs han trobat una dent humana de 560.000 anys d'antiguitat al jaciment prehistòric de Talteüll, a la Catalunya Nord. Es tracta de la dent d'un adult, no se sap si d'un home o d'una dona. Segons els arqueòlegs que han dut a terme les excavacions, és un gran descobriment perquè es tenen molt pocs fòssils humans d'aquest període a Europa i podria contribuir a saber si l'home de Neandertal procedia d'una línia única. La peça l'han trobat en unes excavacions a un nivell on se sap que hi ha material d'aquest període.

El Museu de l'Home de Talteüll ha anunciat que la dent podria tenir 100.000 anys més d'antiguitat que les restes humanes que s'havien documentat fins ara a la cova de l'Aragó, a pocs quilòmetres de Perpinyà. La descoberta d'aquesta setmana endarreriria doncs fins als 560.000 anys l'edat les restes humanes més velles trobades a la zona de Talteüll. La troballa d'ara s'afegeix a totes les peces humanes i eines que s'han documentat durant mig segle d'excavacions al jaciment.

Anar al contingut