La policia escorcolla un zulo descobert a Biarritz el març
La policia escorcolla un zulo descobert a Biarritz el març

Descobert un zulo d'ETA amb explosius i detonadors en un bosc francès

El zulo el componien dues caixes de plàstic enterrades a diversos centímetres de profunditat en què, a més dels detonadors i els explosius, s'hi han trobat mapes de carreteres i topogràfics amb les insígnies d'ETA

RedaccióActualitzat

Un zulo d'ETA amb detonadors i una petita quantitat d'explosius va ser descobert per casualitat per una persona, "cercadora de tresors", equipada amb un detector de metalls el dia 31 de desembre en un bosc de les Landes, prop del País Basc francès.

Fonts judicials han confirmat aquesta troballa, que va ser revelada per l'emissora "France Bleu Gascogne", a la localitat de Tòssa, una vintena de quilòmetres al nord de Baiona.

Les fonts han indicat que la Fiscalia de París ha obert una investigació pels càrrecs de terrorisme, possessió i transport d'armes i de municions i infraccions a la legislació sobre explosius.

La Subdirecció Antiterrorista de la Policia Judicial s'encarrega de les indagacions.

El zulo el componien dues caixes de plàstic enterrades a diversos centímetres de profunditat en què, a més dels detonadors i els explosius, s'hi han trobat mapes de carreteres i topogràfics amb les insígnies d'ETA.

Després de donar l'alerta, els gendarmes que van acudir al bosc van recórrer als artificiers que van establir un cordó de seguretat. El material trobat ha de ser objecte d'anàlisi, sobretot per determinar el tipus d'explosius i avaluar de quan daten.

La policia francesa no veu cap senyal que l'organització terrorista pugui reprendre la lluita armada, tot i que una part del seu arsenal segueix sense ser confiscat després de l'operació de lliurament d'armes i explosius del passat 8 d'abril.

La banda va donar per fet el seu "desarmament" després d'haver comunicat a les autoritats aquell dia la localització de vuit dipòsits d'armes al departament dels Pirineus Atlàntics, del qual forma part el País Basc francès. Allà es van trobar 120 armes de foc, 3 tones d'explosius i diversos milers de municions i detonadors.

Anar al contingut