Madrid

Descendeix en un 7% el nombre de fumadors en un any d'aplicació de la llei antitabac

Prop de la meitat dels espanyols creuen que la llei antitabac no ha servit perquè la població fumi menys ni tampoc per impedir que els joves s'iniciïn en aquest hàbit. És el que reflecteix l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques, el CIS, dedicada exclusivament a la normativa amb motiu del seu primer any d'aplicació. Tot i això, el nombre de persones que fumen a Espanya s'ha reduït d'un 30 a un 23,7%, segons les dades del mateix estudi.

Actualitzat
El percentatge de persones que fumen a Espanya s'ha reduït d'un 30 a un 23,7% quan es compleix un any de l'entrada en vigor de la llei del tabac, segons l'estudi sobre tabaquisme i la nova normativa, inclòs en el baròmetre del CIS corresponent al novembre. A més, en el grup de fumadors hi ha un 66,2% de persones que afirmen que els agradaria deixar-ho.

El descens registrat en el nombre de fumadors en només un any coincideix amb les estimacions fetes pels metges del Comitè Nacional per la Prevenció del Tabaquisme, que van indicar el gener passat que la llei podria contribuir a reduir la taxa de població fumadora entre un 4 i un 6%.

Tot i això, la percepció de gairebé la meitat dels enquestats dista d'aquestes dades i considera que els fumadors consumeixen tabac igual que abans de la llei. Més del 47% dels ciutadans consideren que són pocs els fumadors que han deixat l'hàbit arran de la normativa i el mateix percentatge pensa que ha servit de ben poc perquè els joves no comencin a fumar. Malgrat tot, un 80% dels espanyols creuen que la llei contribueix a millorar la salut de la població i el 52% qualifica la normativa de bona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut