Londres

Pugen a 17 els morts en l'incendi de la Torre Grenfell de Londres

Encara hi ha nombrosos desapareguts, ja que els Bombers no han pogut accedir a totes les zones de l'edifici per problemes de seguretat

RedaccióActualitzat

El nombre de víctimes per l'incendi de la torre Grenfell de Londres ha pujat a 17, segons la policia, tot i que encara podrien augmentar, ja que encara hi ha nombrosos desapareguts. Segons les autoritats, no s'espera que hi hagi supervivents.

Aquest dijous, el comandant de la policia, Stuart Cundy, ha informat que 6 de les 17 víctimes mortals han estat provisionalment identificades. També ha assenyalat que "tristament, hi ha un alt risc, que no sigui possible identificar tothom".

El cap de bombers de la ciutat de Londres ha confirmat que els equips de recerca han pogut arribar a dalt de tot de l'edifici. En les últimes hores, els bombers han revisat cadascuna de les 24 plantes del bloc per assegurar-se que ja no hi ha flames, tot i que no han pogut accedir a totes les àrees perquè no són segures per caminar-hi. Un cop s'hagin pogut assegurar, hi continuarà la recerca de desapareguts.

L'alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha demanat que "l'informe preliminar sobre l'incendi es faci públic aquest estiu i no d'aquí uns anys."

A les xarxes socials hi ha moltes crides per localitzar persones que vivien a la torre.

 

Els bombers van poder rescatar 65 persones, però hi ha 30 persones hospitalitzades, 15 en estat crític. Recuperar els cossos cremats d'entre les cendres de l'edifici, on vivien entre 400 i 600 persones i l'estabilitat de l'immoble són les prioritats de les pròximes hores. Per l'entorn de l'edifici aquesta nit s'ha repartit menjar i roba entre els veïns de l'edifici que han perdut casa seva. Han estat aixoplugats en edificis municipals.

 

Ara per ara no se saben les causes del foc que va començar a la una de la matinada del dimecres en un dels 120 apartaments i que es va estendre de manera molt ràpida.

Les associacions de veïns han denunciat que les alarmes contra incendis no van sonar i recorden que s'havien queixat moltes vegades de les deficiències de l'edifici. Tècnics experts han qüestionat el material de la façana que era molt inflamable i que es va instal·lar el 2015. L'edifici va ser reformat l'any passat amb una inversió de prop de 10 milions d'euros. Algunes fonts indiquen que durant aquests treballs s'haurien retirat algunes mesures de seguretat.

 

El sinistre ha obert el debat sobre les mesures de seguretat d'aquests edificis de promoció pública fets als anys 70 i l'impacte de les retallades sobre el parc d'habitatge social.

La primera ministra, Teresa May, s'ha compromès a investigar fins a l'últim detall les causes del sinistre. De moment, ha ordenat revisar la seguretat d'altres edificis del país semblants a la torre Grenfell.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut