Alguns vagons han caigut a l'autopista (Reuters)
Alguns vagons han caigut a l'autopista (Reuters)
Washington

Tres morts i desenes de ferits en caure un tren sobre una autopista als Estats Units

El tren anava a 128 km/h, segons fonts oficials, en un tram en què la velocitat màxima és de 48

RedaccióActualitzat

Les autoritats nord-americanes confirmen la mort de tres persones en el descarrilament d'un tren aquest dilluns, a uns 64 quilòmetres de Seattle, a l'estat de Washington, als Estats Units. Les xifres oficials apuntaven en un principi que havien mort sis persones, però finalment el balanç provisional és de tres víctimes mortals. El tren anava a 128 km/h, segons fonts oficials, en un tram en què la velocitat màxima és de 48 km/h. En l'accident van morir 3 persones i un centenar més van quedar ferides.

El tren, que cobria una ruta d'alta velocitat que s'inaugurava justament aquest dilluns, va descarrilar i 4 vagons es van precipitar sobre una autopista amb molt de trànsit. 77 ferits, entre els quals hi ha passatgers del tren i persones que circulaven per la carretera, han estat traslladats a hospitals. No se saben les causes del descarrilament.

La policia del comtat de Pierce ha confirmat que "diversos cotxes" han xocat contra els vagons caiguts. L'accident ha passat a l'autopista interestatal 5 entre les localitats de Lakewood i Olympia. La via ha quedat totalment tancada.

Aquesta línia funciona amb trens de tecnologia pendular del fabricant basc Talgo, però, segons la companyia, la tractora és del fabricant alemany Siemens.

 

 

El president nord-americà, Donald Trump, ja ha demanat millores en les infraestructures del país.

"Vull expressar el meu suport a les víctimes de l'accident de tren a l'estat de Washington. Estem seguint de molt a prop la situació,en coordinació amb les autoritats locals. És una raó més per començar a arreglar immediatament les infraestructures dels Estats Units."

Anar al contingut