Material decomissat a la xarxa d'estafadors
Barcelona

Desarticulen una xarxa que estafava amb falsos anuncis en línia de pisos en lloguer

Han estafat més de 75.000 euros a una cinquantena de persones mitjançant anuncis de lloguer en portals immobiliaris a Barcelona i Madrid

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut una dotzena de persones per formar part d'una xarxa que estafava persones que buscaven pisos per llogar.

Els detinguts posaven anuncis de pisos falsos en lloguer en alguns dels portals immobiliaris més coneguts en internet. L'estafa pot superar els 75.000 euros i podria haver afectat una cinquantena de persones a tot l'estat.

La xarxa utilitzava l'excusa dels anuncis de pisos en lloguer per obtenir dades personals de les persones interessades i, posteriorment, suplantar-los per retirar diners en efectiu. Comptaven amb el suport d'un falsificador de documents.

Quan una de les seves víctimes demanava informació per llogar un pis, li exigien que fes una transferència per valor de 1.000 euros a nom d'un amic o familiar, amb el pretext d'acreditar la seva solvència econòmica. Amb el comprovant d'aquesta transferència, feien servir les dades de la tercera persona per crear un document d'identitat fals que després utilitzaven per retirar els diners de la transferència abans que ho fes l'interessat.

La major part de les detencions s'han fet a Madrid, i a Barcelona s'ha detingut una persona.

 

 

A més d'estafar, la xarxa oferia també documents falsos a persones estrangeres per facilitar la seva entrada al país, simular una situació administrativa legal o cometre frau. Per aquesta documentació falsa podien cobrar de 500 a 3.000 euros.

Segons la Policia, es tracta d'una xarxa que estava "totalment consolidada" i amb un repartiment de les tasques del frau ben definida:

"Hi ha encarregats de fer els cobraments i altres proporcionen comptes bancaris per ingressar els diners procedents de l'estafa i que el líder de la xarxa els pugui enviar a Nigèria."

A més de les detencions, s'han escorcollat vuit domicilis particulars dels membres de l'organització criminal. Com a part de la investigació, s'ha localitzat un "complet laboratori" de falsificació de documents a la localitat madrilenya de Móstoles.

Anar al contingut