Mans al teclat d'un ordinador portàtil
Mans al teclat d'un ordinador portàtil
Barcelona

Desarticulen una xarxa d'estafes massives per internet a Barcelona

Els perjudicats realitzaven l'ingrés de la quantitat estipulada i els titulars dels comptes rebien una comissió del 30%.

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut set persones per presumptament formar part d'un grup organitzat que es dedicava a captar i estafar per internet enganyant les víctimes amb anuncis en pàgines web on suposadament posaven a la venda mòbils d'alta gamma.

Els interessats contactaven mitjançant una trucada o per missatge i ingressaven la quantitat convinguda en comptes bancaris de persones que rebien una comissió de l'organització per fer-ho, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Després de les denúncies de diversos afectats, es va descobrir com un grup estava operant amb caràcter permanent des del juliol del 2013 en diferents pàgines web. Els estafadors per donar més credibilitat a les víctimes els enviaven fotografies fictícies del producte anunciat.

La dificultat de la investigació es va deure a la professionalitat amb la qual actuava la banda i que l'ús d'internet i constants canvis de número de telèfon els facilitaven l'anonimat, segons la Policia Nacional.

Als detinguts se'ls atribueixen els presumptes delictes de pertinença a grup criminal, usurpació d'identitat i 13 delictes d'estafa.

Anar al contingut