La Guàrdia Civil va confiscar a l'organització gairebé 3 tones d'haixix
La Guàrdia Civil va confiscar a l'organització gairebé 3 tones d'haixix
Barcelona / Cadis

Desarticulen una xarxa de narcotraficants i en detenen 12 integrants

L'operació, que han fet conjuntament els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil, ha permès confiscar gairebé 3 tones d'haixix

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització dedicada al narcotràfic que operava a Barcelona i a Cadis en una operació conjunta que ha portat a la detenció de 12 persones i a confiscar més de 2.800 quilos d'haixix.

L'operació, anomenada Sobrassada-Llull, ha permès confiscar també quatre embarcacions semirígides, dos tractors, sis vehicles d'alta gamma, cinc armes de foc, més de 72.000 euros i material d'ús policial: fundes de pistoles, bastons extensibles i armilles identificatives dels Mossos d'Esquadra.

La investigació la van començar els Mossos l'any 2015. Aleshores van detectar a Barcelona una organització criminal que començava a dedicar-se al narcotràfic i que invertia grans quantitats de diners, procedents d'altres activitats delictives.

Part del grup es va traslladar des de Barcelona a Màlaga i després al Camp de Gibraltar, al terme municipal de San Roque, al costat del riu Guadarranque. Allà hi tenien una casa on guardaven tot el que necessitaven per sortir al mar i recollir la droga d'altres barques que venien del Marroc.

Sovint, també aprofitaven tota la infraestructura que havien creat per cedir-la a altres organitzacions delictives a canvi d'entre 10.000 i 14.000 euros per servei.

Al gener del 2016, una patrulla de la Guàrdia Civil va sorprendre diverses persones entrant una embarcació semirígida d'alta potència en una nau pròxima a l'immoble i, encara que van sortir fugint, dos membres de la xarxa van poder ser detinguts.

L'organització va poder introduir un important carregament a la localitat gaditana de La Línea de la Concepción. Allà, la policia va localitzar 89 fardells d'haixix amb un pes aproximat de 2.856 quilos, i van ser detingudes dues persones més.

Una part dels detinguts van passar a disposició judicial el 25 de maig i, des d'aleshores fins ara s'han fet la resta de detencions. El jutge va decretar l'ingrés a la presó per a tots.

Anar al contingut