Barcelona

Desarticulen una banda que robava maquinària d'obra a l'àrea metropolitana de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut deu sospitosos de pertànyer a una banda que robava maquinària d'obra a l'àrea metropolitana de Barcelona. El material robat es transportava a Bulgària, on després es comercialitzava.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda que robava maquinària d'obra a l'àrea metropolitana de Barcelona i després la transportava i venia a Bulgària. En total s'han detingut deu persones, imputades per tretze robatoris de maquinària i per delictes de falsificació documental i pertinença a organització criminal. Quatre dels detinguts eren membres del grup i sis s'encarregaven de transportar el material robat des de Catalunya fins a Bulgària.

La investigació es va iniciar fa més d'un any quan es va detectar que en poc temps s'havien dut a terme diversos robatoris de maquinària d'obra i retroexcavadores i es va sospitar que aquests podien estar relacionats. La Unitat Central de Tràfic Il·lícit de Vehicles es va fer càrrec del cas i gràcies a la investigació van constatar que l'organització es dividia en dos grups, un d'instal·lat a Catalunya i un altre d'itinerant entre Espanya i Bulgària.

El grup de Bulgària s'encarregava de contractar transportistes per recollir el material a Catalunya i traslladar-lo al seu país. Un cop arribava el material, aquest grup en gestionava la venda. L'altre grup, ubicat a Catalunya, duia a terme les tasques de recerca del material a zones on durant la nit no es vigilava la maquinària d'obra. Aquest segon grup enviava un SMS amb les coordenades del lloc on havien d'anar els transportistes per carregar la maquinària.

Un cop arribava el camioner, l'esperaven diverses persones per pujar el material robat al camió i per donar instruccions per completar la càrrega abans de marxar cap a Bulgària. L'objectiu de la banda era rendibilitzar el trajecte i omplien al màxim els camions amb el material sostret. Un cop carregats els camions, se'ls lliuraven als transportistes falsos documents de compravenda i de transport per si els aturava algun control policial.

Dilluns passat, els Mossos van detenir els quatre responsables del grup ubicat a Catalunya, tots d'entre 31 i 44 anys. A més, al llarg dels darrers mesos s'han interceptat els camions a Girona, Castellbisbal, França, Itàlia i la frontera entre Grècia i Bulgària i s'ha detingut els sis camioners, d'entre 26 i 47 anys.

Els Mossos han recuperat les 13 màquines robades a Sant Vicenç dels Horts, l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Martorell, Manresa i Sant Fost de Campsentelles. L'operació segueix en actiu perquè encara queden per detenir els membres del grup ubicat a Bulgària, tot i que ja s'han emès les ordres europees de detenció.
Anar al contingut