Captura de pantalla del vídeo publicat pels Mossos
Captura de pantalla del vídeo publicat pels Mossos
Girona

Desarticulen una banda que robava a turistes a les àrees de descans de l'AP-7

La banda també ha actuat a França, Alemanya i Itàlia

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda criminal que robava als turistes a les àrees de descans de l'AP-7 i han detingut quatre homes. Estan acusats de sostreure objectes de valor i diners de dins els vehicles mentre distreien els ocupants.

Aquesta banda utilitzava la tècnica coneguda com el "punxarodes", que consisteix a punxar una roda del vehicle de la víctima, posteriorment seguir-lo fins que s'ha d'aturar al voral, i en aquell moment oferir la seva ajuda però amb la intenció de robar els objectes de l'interior del vehicle. De vegades també utilitzaven una altra tècnica: aturar les víctimes fent-los creure que tenien problemes amb el cotxe. Quan baixaven a veure què passava, aleshores ho aprofitaven per robar els objectes de l'interior del cotxe de les víctimes.

Durant la investigació, que s'ha allargat un mes, els Mossos han descobert que la banda tenia un alt grau de tecnicisme, ja que cada membre tenia una feina definida i un "modus operandi' establert: llogaven un cotxe, anaven al lloc dels fets, cometien els robatoris i marxaven del país per evitar ser detinguts. A més, aprofitaven la temporada d'estiu per escollir víctimes majoritàriament d'origen estranger. La banda també ha actuat en altres països d'Europa com França, Alemanya i Itàlia, on utilitzaven les mateixes tècniques.

Acusen els detinguts d'haver comès 6 robatoris. En 20 dies han sostret més de 5.000 euros, a banda de robar objectes de valor, com ara càmeres, telèfons mòbils, tauletes electròniques o ordinadors. Els robatoris dels darrers dies han facilitat la seva detenció.

Els Mossos han publicat un vídeo recopilatori dels actes criminals de la banda.

Arran de la seva multireincidència, el jutge ha dictat una ordre d'allunyament de 300 metres de l'AP-7 a tot Catalunya per als integrants d'aquest grup. És la primera vegada que un magistrat dicta una mesura cautelar d'aquestes característiques. També els han retirat el passaport perquè no puguin abandonar el país.

Anar al contingut