Barcelona

Desarticulen una banda que cometia "segrestos exprés" per extorsionar joiers

Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha permès detenir tres homes que volien segrestar un joier de la zona alta de Barcelona. Es creu que la mateixa banda va cometre un assalt similar a Granollers l'any 2004 i ara en preparava tres més. Segons sembla, la banda obligava les víctimes a entregar les joies i diners mentre en retenia els familiars. Els tres detinguts, d'origen colombià i que ja han ingressat a presó, van ser detinguts dijous passat quan estaven entrant a l'aparcament de l'immoble d'un joier a la zona alta de Barcelona per cometre un nou segrest exprés, que es va poder evitar, ja que feia dies que la policia els seguia i mantenien sota custòdia la víctima.

Actualitzat
Segons els investigadors, la banda feia servir sempre el mateix mètode. Primer espiaven i seguien els moviments del joier, normalment de tipus mitjà. Un cop controlat el seu entorn i hàbits, fixaven una data per a l'assalt.

A la nit, quan la víctima tornava a casa, l'abordaven a l'escala amb armes i tapats amb passamuntanyes, el feien entrar a casa, l'amenaçaven i agredien. Tot seguit, un d'ells es quedava al pis, amb els familiars d'ostatges, i els altres dos agafaven un taxi amb el joier per anar a l'establiment i endur-se'n el que podien. La policia creu que feien servir el taxi per passar desapercebuts.

En l'escorcoll al domicili dels detinguts, a Cornellà de Llobregat i Barcelona, hi van trobar 28.000 euros, una gran quantitat de joies, rellotges i pedres precioses que encara s'han de valorar, equips de transmissió, transceptors portàtils, equips informàtics portàtils i de so, diversos documents falsificats com un passaport de Costa Rica amb nom fals, passamuntanyes i anotacions sobre seguiments i futures víctimes. El que encara no han trobat són les armes.
Anar al contingut