La Policia Nacional intercepta 8 quilos de shabu, una metamfetamina molt perillosa. (Foto: EFE)
La Policia Nacional intercepta 8 quilos de shabu, una metamfetamina molt perillosa. (Foto: EFE)
Madrid

Desarticulen una banda filipina que traficava amb metamfetamina de color blau imitant la sèrie "Breaking Bad"

La Policia Nacional ha desarticulat una banda que traficava amb una metamfetamina més potent anomenada shabú i que la tintava de color blau per imitar el protagonista de la sèrie nord-americana "Breaking Bad".

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional desarticula una banda que traficava amb la perillosa metamfetamina shabu i que planejava imitar el protagonista de "Breaking Bad" tenyint la droga de color blau.

El cap de la banda criminal, Emery F., era seguidor de la sèrie de ficció nord-americana i del seu protagonista, Walter White, que distingia de color blau la metamfetamina que comercialitzava com a signe de la seva excel·lent puresa. Copiant el protagonista de "Breaking Bad" i seguint els mateixos interessos, el detingut, tenyia la droga de blau per vendre-la millor i perquè es diferenciés de la resta de la competència.

En total els agents han requisat 8 quilos de droga i han arrestat 42 persones, en el que es tracta una de les operacions més importants d'aquest tipus de substància fins aleshores.

Han fet falta dues operacions per acabar amb la banda criminal que operava a Madrid. En la primera operació, el passat desembre, la policia va actuar contra el grup dedicat al tràfic a petita escala i van detenir 12 persones, totes elles d'origen filipí, ja que la droga anava destinada a aquesta població a Espanya. El líder d'aquesta facció posseïa tota la venda a petita escala del shabu a Madrid. El "modus operandi" de la banda consistia a preparar els paquets en dosis, que venien a compatriotes i una vegada conseguien els diners els enviaven a Filipines.

La segona operació, la definitiva, s'ha desenvolupat aquests últims dies i ha atrapat a tots els encarregats d'introduir la droga a l'estat espanyol via correus humans a través de l'aeroport del Prat (Barcelona). Hi ha hagut 20 detinguts, un d'ells és espanyol i la resta són originaris del Senegal, Togo i Mali. Precisament procedent de Mali era el líder de la segona banda i l'encarregat superior de tot el procés de la droga. Aquest és Emery F., un home de trenta anys molt ifluent al país africà.

Què és el shabu?

El shabu és un psicotròpic tan potent que la mesura de 30 grams és considerada per la Justícia com a quantitat de notòria importància quan en la cocaïna són 750 grams. La droga es consumeix fonamentalment als Estas Units i a l'Àsia, però aquests detinguts l'estaven introduint a Europa a través de les comunitats filipines dels respectius països.

Els efectes de la substància són semblants als de la cocaïna però 10 o 15 vegades més potents. És molt més addictiva, i un cop deixa de fer efecte, en molts casos causa profundes depressions. No obstant, no es coneixen morts a Espanya per aquest tipus de droga.

Com a curiositat, el cap de la Brigada Judicial de Madrid ha apuntat que el shabu no és una droga nova perquè ja l'usaven a la Segona Guerra Mundial els exèrcits nipons, especialment els kamikazes.

Anar al contingut