Tarragona

Desarticulen una banda de romanesos que assaltava cases i empreses al Baix Camp

La Guàrdia Civil de Tarragona ha detingut set persones a qui s'atribueixen set robatoris comesos entre els mesos de juliol i octubre. Amb aquestes detencions ha quedat desarticulada una banda de romanesos que assaltava cases i empreses al Baix Camp. La banda actuava en principi en poblacions d'aquesta comarca encara que els investigadors no descarten que puguin ser també els responsables d'altres robatoris similars en altres zones. Els robatoris havien provocat una important alarma social a la zona.

Actualitzat
Les detencions van tenir lloc el divendres 20 d'octubre, quan els investigadors que treballaven en el cas van decidir accelerar l'operació després que els veïns de Duesaigües sorprenguessin un dels integrants de la banda quan pretenia cometre un robatori en un habitatge d'aquesta població. Les investigacions es van iniciar el 9 d'octubre quan tres homes van assaltar un habitatge de Duesaigües, on van robar joies i diners després de despertar el propietari de la casa i lligar-lo de mans. La policia va descobrir que els integrants de la banda freqüentaven un mateix habitatge situat a Miami-Platja, on es van trobar després objectes procedents dels robatoris.

La banda escollia acuradament els seus objectius, obtenia informació detallada de la vida i els costums de les seves possibles víctimes i valorava després quins eren els habitatges o empreses més vulnerables. Per dur a terme aquestes tasques comptava en molts casos amb l'ajuda d'empleats d'aquestes cases com els jardiners, que també eren de nacionalitat romanesa.

Tots els detinguts són de nacionalitat romanesa i no tenen antecedents policials, segons les mateixes fonts, que han apuntat que pel que sembla feia pocs mesos que eren a la província de Tarragona. Entre els integrants de la banda detinguts, hi ha un menor, de 17 anys, mentre que la resta té entre 40 i 25 anys.

Fins ara, la policia ha aclarit set robatoris amb força, quatre dels quals a habitatges i tres en empreses. A banda, calcula que es podrien atribuir a aquesta banda fins a una vintena de casos similars. La Guàrdia Civil ha destacat que en menys de cinc mesos s'han aconseguit desarticular cinc grups de delinqüència amb un total de 35 detinguts, i s'han aclarit 23 robatoris amb violència i intimidació o "silenciosos", a més d'un atracament en una joieria i més de cent robatoris a domicilis de petites localitats i masies a Catalunya.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut