Imatge de plantes de marihuana trobades en els escorcolls que la Guàrdia Civil ha fet en el marc de l'operació 'Joguina billar' i que…
Imatge de plantes de marihuana trobades en els escorcolls que la Guàrdia Civil ha fet en el marc de l'operació 'Joguina billar' i que ha donat a conèixer l'11 d'abril de 2017. (horitzontal)

Desarticulen dos grups criminals que exportaven droga a Brasil amagada en llibres infantils de 'Dràcula'

Actualitzat

ACN Sabadell.-La Guàrdia Civil ha desarticulat dos grups criminals liderats per ciutadans romanesos que exportaven al Brasil amfetamina-speed i haixix amagats a l'interior de llibres infantils de 'Dràcula'. Es tracta de publicacions amb pàgines desplegables que contenien al seu interior bosses amb la substància en pols. La xarxa criminal també es dedicava al cultiu de marihuana per a la producció d'haixix i la seva distribució a les localitats de Sant Cugat del Vallès, Sant Celoni, Sabadell, Mataró i Barcelona. La policia ha detingut cinc persones per pertinença a grup criminal, delictes contra la salut pública, falsedat, usurpació d'immoble i defraudació de fluid elèctric i n'està investigant dues més.

L'operació, que s'ha denominat 'Joguina billar' va arrencar entre els mesos de març i juny de 2016 quan la policia va intervenir a l'Aeroport de Barcelona set paquets amb destinació Brasil que portaven al seu interior diversos llibres infantils amb el títol de 'Dràcula'. Cada llibre estava format per pàgines en tres dimensions i cada pàgina portava oculta al seu interior una bossa amb substància en pols, que va resultar ser amfetamina - speed. Els agents van decomissar 14,5 quilos d'aquesta droga i 1.841 grams d'haixix.En tots els enviaments les dades del destinatari eren falses i en els registres domiciliaris que es van dur a terme amb posterioritat es van descobrir materials per la confecció d'aquestes publicacions: impressores, plastificadores, targetes de plàstic en blanc, cartutxos de tinta, entre d'altres elements. A partir d'aquesta operació la Guàrdia Civil va començar a treballar sobre altres línies d'investigació que van portar a la identificació de dos grups criminals, liderats per tres individus de nacionalitat romanesa. Cinc detinguts i dos investigatsEl gener del 2017 es van detenir cinc persones, tres d'origen romanès, una de nacionalitat argentina i una altra espanyola, i es van investigar dues més de nacionalitat espanyola, a les qui s'acusa de delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, falsedat, usurpació d'immoble i frau de fluid elèctric.La Guàrdia Civil va escorcollar dos domicilis als barris de Valldoreix i La Floresta de Sant Cugat del Vallès i un a Sant Celoni, on va trobar plantacions de marihuana i va decomissar 1.331 plantes, 2.053 grams d'haixix i 913 de marihuana processada i disposada per a la venda.Una producció de 2.500 plantesEn el cas de Sant Celoni, l'immoble pertanyia a una entitat bancària i havia estat una residència d'avis. Els investigats van ocupar-la de nit i van canviar tots els panys de les portes. Van instal·lar sistemes de climatització, extractors de fum, sensors d'humitat, transformadors, llums calorífics i material per accelerar el creixement de les plantes i incrementar-ne la producció. Segons la policia la intenció era produir unes 2.500 plantes de marihuana.A més de la droga decomissada també els van ser intervinguts 55 bitllets de 50 euros falsos, cinc discs durs d'ordinador, un ordinador portàtil, un iPad, un arc, dues carabines i dues armes blanques.Per dur a terme aquests escorcolls, els agents van comptar amb el suport tècnic de l'empresa subministradora de l'energia elèctrica, que va constatar que els investigats s'havien connectat a la xarxa de manera il·legal i havien defraudat uns 30.000 euros.L'operació ha estat dirigida pel jutjat de primera instància i instrucció 4 del Prat de Llobregat.

Anar al contingut