Prop de 2.000 plantes de cànnabis a Tordera
Prop de 2.000 plantes de cànnabis a Tordera

Desarticulat un grup per enviar marihuana a Anglaterra camuflada com si fos marbre

RedaccióActualitzat

Col·locaven la marihuana en caixes, hi posaven totxanes perquè pesés més i l'enviaven en camió al Regne Unit embalada com si fos marbre. La Policia Nacional ha detingut 24 persones a Catalunya, el País Valencià i Andalusia acusades d'integrar una xarxa de narcotràfic internacional.

En l'operació s'han desmantellat quatre plantacions de marihuana amb més de 1.600 plantes i s'ha trobat una cinquena plantació que ja havien desmuntat. També s'han requisat 58 quilos de cabdells de marihuana i 120.000 euros en efectiu.

 

Dels 24 implicats, 8 han estat detinguts a Catalunya, 8 més al País Valencià, 5 a Andalusia i 3 a Anglaterra. La majoria tenen entre 22 i 25 anys.

Els detinguts vivien en zones de luxe a Barcelona i Marbella, i portaven cotxes d'alta gamma, però no tenien cap ofici legal aparent.

La droga s'enviava a Regne Unit en camions que es preparaven en una nau situada a Roda de Berà, al Tarragonès. Segons la policia, l'organització movia en poc temps grans quantitats de droga: fins a 400 quilos de diferents tipus de marihuana.


Alertats per una explosió a Liverpool

L'operació s'ha fet en col·laboració amb la policia del comtat de Merseyside, al Regne Unit. De fet, va començar en aquest comtat quan, el 2016, hi va haver una explosió en un local de Liverpool. Al lloc dels fets, hi van trobar explosius casolans i 150 quilos de speed.

La policia de Merseyside va detenir tres persones relacionades amb l'explosió. Eren els encarregats de distribuir droga importada a la ciutat. Els va confiscar cinc quilos de cabdells de marihuana i els va vincular amb dos germans que, des d'Espanya, enviaven la droga al Regne Unit.

Anar al contingut