Desarticulat un grup de traficants de droga que operava a la comarca de la Noguera

Desarticulat un grup de traficants de droga que operava a la comarca de la Noguera

Desarticulat un grup de traficants de droga que operava a la comarca de la Noguera

Actualitzat
Pla general de la droga intervinguda pels mossos al domicili dels detinguts a Balaguer, a més de telèfons mòbils, diners, estris per manipular la droga. (Horitzontal)

Pla general de la droga intervinguda pels mossos al domicili dels detinguts a Balaguer, a més de telèfons mòbils, diners, estris per manipular la droga. (Horitzontal)

ACN Balaguer.-Els Mossos d'Esquadra van detenir el dijous 6 d'octubre tres veïns de Balaguer de nacionalitat marroquina, de 25, 26 i 41 anys d'edat, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Les detencions són el resultat d'una investigació oberta pel cos fa uns mesos arran d'unes informacions que apuntaven sobre l'existència d'un grup de persones que es dedicava a la venda de substàncies estupefaents, tant a consumidors finals com a intermediaris, per Balaguer i poblacions properes, tal com van poder constatar els investigadors. Finalment, dijous els mossos van muntar un ampli dispositiu per tal d'accedir als dos pisos, ubicats en un mateix edifici del carrer Bellcaire de la capital de la Noguera, que suposadament utilitzava el grup i en els quals s'hi va trobar 7,4 quilograms de marihuana, 19,3 grams de cocaïna i, 53,5 grams de haixix, a més de diners, telèfons mòbils i diferents estris per manipular la droga. Després de declarar, el jutge va ordenar l'ingrés a la presó dels tres arrestats.

Durant la investigació, els Mossos d'Esquadra van poder constatar que les tres persones, de forma continuada, traficaven amb cocaïna, haixix i marihuana. Així, dijous passat, un cop recollits indicis suficients, el cos va muntar un ampli dispositiu per assegurar l'entrada simultània a dos pisos de l'edifici. A primera hora del matí agents de la Unitat d'Investigació de la Noguera, de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO), i de la Unitat Canina i amb suport de la USC Balaguer, van realitzar per ordre judicial l'entrada i perquisició en els dos pisos.En un d'ells, situat en el segon pis, van detenir dos homes i van trobar 7,4 quilograms de marihuana, 19,3 grams de cocaïna, 53,5 grams de haixix, 6 telèfons mòbils, dues balances de precisió i substàncies per adulterar la droga. A més, els agents van intervenir 4.422 euros, tot en moneda molt fraccionada. Es dóna la circumstància que la marihuana estava preparada en paquets de 500 grams, cosa que, junt a les conclusions de la investigació, confirmaria que la facilitarien a altres persones per realitzar la venda al consumidor final. En l'altre pis, en la quarta planta, els mossos van detenir un home de 41 anys d'edat i van comissar 16 telèfons mòbils i 11.760 euros més.Les tres persones van quedar detingudes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. A més, a dos dels arrestats també se'ls acusa d'un delicte contra la seguretat viària ja que, un cop detinguts, els mossos van comprovar que un d'ells no havia obtingut mai el permís de conduir i l'altre havia perdut tots els punts. Els investigadors, però, els havien vist conduir en nombroses ocasions durant la fase d'investigació, segons han apuntat fonts policials.Els tres detinguts van passar divendres, 7 d'octubre, a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer, el qual va ordenar l'ingrés a la presó per tots tres.