Barcelona

Desarticulat un grup criminal dedicat a assaltar persones grans als barris barcelonins de Sants i el Poble-sec

S'han resolt un total de nou robatoris amb violència i intimidació. De totes maneres, la investigació encarà està oberta per si es detecten noves accions relacionades amb aquest grup criminal.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris als barris de Sants i el Poble-sec, a Barcelona. Aquests fets es remunten a l'any 2010, quan una dona de 84 anys va ser atracada amb violència. La dona va patir una fractura oberta del colze i una ferida al cap i va haver de ser ingressada.

En aquell moment, la policia va iniciar una investigació fins a detenir els membres d'aquest grup, que estava perfectament estructurat i jerarquitzat i actuava de manera concertada i coordinada. També va ser un factor clau per resoldre el cas la col·laboració de les víctimes, que van poder reconèixer alguns dels autors dels furts fotogràficament.

El grup estava format per 4 persones, i sempre actuava de la mateixa manera. Primer seleccionaven la víctima en funció de la seva edat i després l'assaltaven amb molta violència al portal de casa seva, un d'ells la immobilitzava i els altres li robaven les joies. Una cop aconseguides, marxaven corrents del lloc dels fets.

A continuació, sempre venien les joies en una botiga de compra-venda d'or de Sants, a la qual se li ha obert una investigació. Les fitxes de les vendes també han ajudat els agents a resoldre el cas. En la majoria de casos, les vendes les va fer un membre del grup menor d'edat.

A més de robatori amb violència, als integrants del grup se'ls ha imputat fins a sis robatoris amb violència i intimidació a més a cinc dones d'edats entre els 70 i 93 anys i a un home de 82. També se'ls imputen un delicte de lesions i sis faltes de lesions més.

Dos membres de grup han ingressat a presó, un altre ha quedat en llibertat amb càrrecs i el quart té una ordre de recerca i detenció emesa pels Mossos d'Esquadra.

La desarticulació d'aquest grup criminal ha portat a resoldre dos robatoris amb violència més, els autors dels quals ja estan detinguts. No se'ls ha pogut relacionar, però, de forma directa amb el grup criminal de Sants, però la investigació continua oberta.
Anar al contingut