Material que utilitzaven els detinguts per robar en empreses d'arreu del territori català. (Foto: ACN)
Utilitzaven el sistema del "butron" per sostreure metall, coure, diners en efectiu i altres materials. (Foto: ACN)
Sabadell

Desarticulat a Sabadell un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a empreses catalanes

Utilitzaven el sistema del "butron" per sostreure metall, coure, diners en efectiu, material informàtic i eines relacionades amb la construcció

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones acusades de cometre un total de 18 robatoris amb força a empreses de diferents municipis de Catalunya. També se'ls acusa de pertinença a grup criminal i blanqueig de capitals. Tots ells van ser detinguts entre el 14 i el 20 de maig i són veïns de Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Sabadell, Barberà del Vallès i la Garriga.

Els lladres entraven a les empreses mitjançant el sistema del "butron", que consisteix a fer un forat a la paret o al sostre. D'aquesta manera, van robar metall, coure, diners en efectiu, material informàtic i eines de construcció a empreses de Santa Perpètua de Mogoda, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Lliçà d'Amunt, Mataró, Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Cugat Sesgarrigues i Cervera.

Durant la investigació, s'han pogut recuperar 1.000 quilos de coure i s'han intervingut diferents objectes electrònics, així com eines i material de construcció.

Tres dels vuit detinguts han ingressat a presó i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut