Un parell de sabates autèntic del dissenyador Manolo Blahnik. (Foto: Reuters)
Els traficants moldejaven la cocaïna donant-li forma de sabata de dona, concretament del dissenyador Manolo Blahnik. (Foto: Reuters)
Bilbao

Desarticulada una xarxa que introduïa cocaïna modelada en forma de sabates de dona

Un suposat disseny de sabates de dona Manolo Blahnik, a 50.000 euros el parell. Aquesta és la fórmula que durant dos anys ha servit a una banda internacional de traficants de drogues per introduir cocaïna al país, provinent de Colòmbia, i distribuir-la a la zona de Bilbao. En l'operació s'han intervingut quatre quilos de cocaïna i s'ha detingut sis persones, cinc de nacionalitat colombiana i una espanyola.

Actualitzat
L'operatiu, conegut amb el nom de "Manolos" per la forma en què modelaven la droga els traficaants, va començar el mes d'agost, quan agents del grup antidroga de la comissaria de Bilbao van detectar que una parella traficava amb cocaïna des d'un domicili del municipi biscaí de Gorliz.

El capitost de la xarxa i s'encarregava de contactar a Colòmbia amb les persones que li facilitaven la droga. A més, junt amb la seva companya, coordinava la recerca de passatgers que es traslladaven en avió a Sud-amèrica per portar la cocaïna a canvi de diners.

La droga era distribuïda a la capital biscaïna i al seu entron per tres joves, també detinguts.

La sisena detenció va tenir lloc a l'aeroport del Prat. La detinguda és una jove que va arribar en un vol procedent de Bogotà amb tres quilos de droga amagada a l'interior de dues videoconsoles, un joc d'altaveus i un router sense fil.

A part d'agents del Grup Antidroga de la comissaria de l'Ertzaintza de Bilbao, han col·laborat en l'actuació les comissaries de Getxo i Muskiz i la Guàrdia Civil de l'aeroport del Prat.

La droga confiscada és d'una gran puresa i hauria arribat al carrer a un preu aproximat de mig milió d'euros.

Les persones detingudes han estat posades a disposició judicial i l'operació es manté oberta, per la qual cosa no es descarten nous arrestos.

Anar al contingut