Barcelona

Desarticulada una xarxa de tràfic de drogues a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut nou persones en una operació conjunta que ha permès desarticular una xarxa internacional de narcotraficants que distribuïa cocaïna a Espanya i Itàlia i que van descobrir arran de l'explosió d'un pis laboratori que tenia a Barcelona. Segons els Mossos d'Esquadra, en l'operació s'han pogut desmantellar tres laboratoris situats en pisos dels carrers Entença i Breda de Barcelona i un altre a Viladecans (Baix Llobregat), a cadascun dels quals tractaven anualment uns 700 quilos de cocaïna que deixaven a punt per vendre a Espanya i Itàlia.

Actualitzat

Als nou detinguts, en la seva majoria albanokosovars, també se'ls han intervingut 25 quilos de cocaïna de gran puresa, 30.000 euros falsificats, 40.000 euros de curs legal, dues armes de foc, abundant documentació falsa i tres vehicles de gamma alta.

L'operació policial conjunta es va iniciar el juny passat, arran d'una explosió en un pis del carrer Entença de Barcelona on l'organització havia instal·lat un laboratori de drogues.

Segons els Mossos, el fet que als laboratoris on es tracta la cocaïna base per transformar-la en la seva presentació final per al mercat s'utilitzin substàncies molt volàtils multiplica el risc que es produeixi una deflagració com la del carrer Entença, encara que acostumen a ser de baixa intensitat.

Anar al contingut