Barcelona

Desarticulada una xarxa de falsificadors de targetes de crèdit

Vint-i-una persones, la majoria de nacionalitat nigeriana, han estat detingudes pels Mossos d'Esquadra com a presumptes integrants d'una xarxa internacional de falsificació de moneda i targetes de crèdit. En l'operació, dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo, els Mossos han intervingut nombroses targetes amb números corresponents a targetes bancàries de l'estranger, on es creu que les copiaven per utilitzar-les a l'Estat.

Actualitzat

En la denominada Operació Minerva s'han desarticulat dos laboratoris, un a Barcelona i un altre a València, en què es falsificaven targetes bancàries i un altre on es produïa la falsificació de documents. Es creu que el frau podria superar el milió d'euros.

La investigació va iniciar-se el mes de maig passat i va culminar dimecres després d'escorcollar onze domicilis a l'àrea metropolitana de Barcelona, València i Astúries. En els pisos s'hi han trobat una gran quantitat d'aparells electrònics com pantalles de plasma, GPS, DVD o telèfons mòbils, tots adquirits amb les targetes falsificades a través d'internet. Aquest material el venien posteriorment al mercat negre.

Pel que fa a la nacionalitat dels detinguts, quinze eren nigerians, quatre liberians, un de Guinea Equatorial i un altre de Sierra Leone. Tots van passar a disposició judicial divendres passat. Dels 21, deu es troben en presó preventiva, sis han quedat en llibertat amb càrrecs i cada quinze dies s'han de presentar davant del jutge i els altres cinc han quedat en llibertat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut