Madrid

Desarticulada una xarxa d'armes a Espanya amb possibles destinacions jihadistes

La Guàrdia Civil ha detingut set persones i ha confiscat un centenar d'armes i més de 20.000 cartutxos metàl·lics de diferents calibres d'aquesta organització

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil investiga el possible desviament d'armes procedents del mercat negre a grups jihadistes, després de desmantellar una xarxa amb ramificacions a tot l'estat espanyol. Aquesta organització es dedicava, presumptament, a comprar armes inutilitzades a l'estranger, les reparaven i les tornaven a posar en circulació. Segons l'institut armat, hi ha set detinguts als quals se'ls ha confiscat 99 armes de diversos models i 21.000 cartutxos de diferents calibres.

Els detinguts tenien un taller a Alacant. Els investigadors creuen que en aquesta ciutat van vendre almenys una vintena d'armes, encara que el punt de venda habitual era a Màlaga. on se sospita que van vendre un altre centenar d'armes al mercat negre. Responsables de la investigació consideren que hi ha "risc de desviament d'aquest material cap a grups jihadistes". Per aquest motiu s'analitza ara el destí final que es va donar a aquest armament.

Les diligències s'emmarquen en l'"operació Taronja", coordinada per l'Europol. El Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat ha detectat ja prop de 200 indicis de connexió entre el terrorisme jihadista i grups dedicats a la delinqüència organitzada, segons les dades que té el Ministeri de l'Interior.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut