Badajoz

Desarticulada una important xarxa de contrabandistes d'obres d'arts i objectes històrics

Cop a la major xarxa de contrabandistes d'art des dels anys vuitanta. La policia ha desmantellat un grup que presumptament traficava amb peces d'art i objectes històrics. Hi ha sis detinguts i set persones més imputades. La xarxa treballava a Badajoz, Huelva, Lleó i Màlaga, i traficava entre Espanya i Portugal. La policia ha requisat milers d'objectes romans, visigòtics, dels segles XV, XVI i XVII i de 1.500 anys abans de Crist.

Actualitzat
L'operació és la més important contra el contraban d'art dels últims 30 anys. En total s'han escorcollat 30 domicilis a Badajoz, Huelva, Lleó i Màlaga, i s'han intervingut multitud de peces. Destaquen vidres i ceràmiques romanes, relleus visigòtics, retaules, escultures religioses i objectes de bronze dels segles XV, XVI i XVII, peces d'ivori, mobles d'època, 25 pistoles i 11 armes llargues.

La xarxa de contrabandistes de béns culturals operava entre Espanya i Portugal. Segons la policia, utilitzava camions petits i mitjans per fer l'intercanvi dels béns culturals. La compravenda es duia a terme a localitats frontereres de la província de Badajoz on després les emmagatzemaven o les traslladaven a els altres municipis de la xarxa.

La policia investiga si la xarxa hauria participat en l'espoli de restes arqueològiques a Extremadura.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut