S'enduien objectes petits ja que es desplaçaven en transport públic
S'enduien objectes petits ja que es desplaçaven en transport públic
Barcelona

Cau a Barcelona una banda que era una "màquina de robar" a pisos

Els Mossos han detingut 18 persones implicades en una quarantena de robatoris, sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona

RedaccióActualitzat

Desarticulada una organització criminal especialitzada en robatoris amb força en domicilis, sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona. Es desplaçaven en transport públic fins a casa de les víctimes.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut 18 persones implicades en una quarantena de robatoris. Formaven part d'un grup molt actiu, instal·lat al districte de Sant Martí.

A Catalunya van robar a Terrassa, Sabadell, Barcelona, Badalona, Vic i Cornellà de Llobregat. També havien actuat a Madrid. Entre els objectes recuperats hi ha joies, aparells electrònics, eines per forçar les portes, un dron i productes químics per comprovar el valor de les joies.

 

 

Actuaven com "màquines greixades per robar"

Els investigadors dels Mossos d'Esquadra han trobat una àmplia varietat de panys en els domicilis dels detinguts. Panys i també utensilis per obrir-los sense les claus pertinents. Aquests panys els servien per practicar i per a cadasqun s'utilitzava un modus operandi propi.

Les pràctiques els servien per entrar als pisos amb més rapidesa i per incorporar nouvinguts a la banda que necessitaven aprendre les tècniques. Segons l'inspector Ramon Grassa eren "màquines greixades per robar".

Abans d'entrar en una vivenda havien fet un estudi previ per saber els hàbits dels habitants de la llar i, sobretot, per tenir les característiques del tipus de pany de la porta d'entrada. Es desplaçaven als domicilis en transport públic per poder passar més desapercebuts, fet que els permetia poder fer els robatoris als matins, quan els habitatges estaven buits.

Cometien els robatoris amb grups de quatre, un era l'especialista en obrir la porta, dos entraven a la vivenda a robar i un quart estava al carrer assegurant-se que no els havien detectat.

Anar al contingut