Sabadell

Desarticulada una banda que extorquia empresaris i que presumptament hauria matat un home

Sis detinguts, un empresari desaparegut i diversos d'extorsionats. És el primer balanç de la desarticulació d'una banda que es dedicava al xantatge i l'amenaça d'empresaris al Vallès. La denúncia d'un d'ells, que ja havia pagat 700.000 euros, ha permès la Guàrdia Civil donar amb els principals implicats en la trama, tot i que encara hi ha alguns interrogants a resoldre. Aquest dissabte s'ha trobat en un bosc pròxim a Rubí un cadàver que podria estar relacionat amb la banda.

Actualitzat
La investigació policial va començar la primavera passada, quan un empresari català va denunciar que estava sent extorquit i amenaçat per un grup de persones. Aquest empresari, juntament amb un altre amic seu, es va reunir a començament d'any amb un grup de persones que inicialment estaven interessades a fer negocis amb ells. La cita es va produir en una empresa d'un polígon industrial de Sabadell propietat de l'empresari denunciant. Tots dos es dedicaven a la compravenda de locals, naus industrials i immobles.

A la trobada, la banda de sicaris va agredir un dels dos empresaris, que actualment és en parador desconegut, provocant-li presumptament la mort. L'empresari que ha denunciat els fets hauria presenciat l'agressió i els sicaris haurien deixat proves falses per involucrar-lo en els fets si no pagava el que li demanaven.

Els investigadors calculen que l'empresari, d'uns 60 anys, hauria lliurat a la banda durant els últims deu mesos més de 700.000 euros, a més de cotxes de luxe i immobles. Finalment, i per la pressió a què estava sotmès, va denunciar els fets.

Ara, la Guàrdia Civil centra la investigació a trobar l'intermediari desaparegut, a saber qui en va sol·licitar la mort i també a analitzar la sang que hi ha incrustada en un revòlver. Pel material confiscat, entre el qual hi ha tretze cotxes de luxe i gravacions, es creu que també extorsionaven altres empresaris. Les proves que als detinguts els servien per extorsionar, a la justícia li serviran per incriminar-los.

Precísament, aquest dissabte s'ha trobat a un bosc pròxim a Rubí un cadàver que podria estar relacionat amb aquesta trama, tot i que aquest extrem no està confirmat i encara s'investiga.

Els detinguts són quatre homes i dues dones de nacionalitat espanyola, porto-riquenya i romanesa, i residents a Rubí, Terrassa i Viladecavalls. Se'ls imputen els delictes de detenció il·legal, robatori amb violència i intimidació, blanqueig de capitals, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i robatori de vehicles. L'operació, anomenada "Romeo", es troba sota secret de sumari.
Anar al contingut