Barcelona

Desarticulada una banda especialitzada a robar la recaptació de bancs

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda especialitzada en el robatori de bancs. Presumptament, els cinc detinguts es coordinaven per endur-se els diners que els furgons blindats deixaven a les oficines. La policia els ha enxampat "in fraganti" a Segur de Calafell en una d'aquestes accions. Tots els detinguts, residents al barri de Sants de Barcelona, tenen antecedents per aquest tipus de delicte. Els detinguts tenen entre 34 i 50 anys, són d'origen sud-americà i, en el moment de la detenció, duien documentació falsa. Se'ls acusa d'associació il·lícita, falsedat documental i furts valorats en més de 60.000 euros.

Actualitzat
Segons han informat els Mossos, el grup actuava a l'interior dels bancs. Després de fer una observació minuciosa de com treballaven els camions blindats de seguretat privada que lliuren els diners als bancs, la banda escollia les víctimes.

El "modus operandi" era sempre el mateix. Un dels membres de la banda era a dins de l'oficina en el moment del lliurament dels diners i indicava a dos més on havien deixat la recaptació. Una tercera persona simulava tenir problemes amb un caixer automàtic exterior de l'entitat per cridar l'atenció dels treballadors i aconseguir que s'allunyessin dels diners. Aleshores, la parella es coordinava per robar els diners, un els agafava i l'altre el tapava. El grup marxava ràpidament de l'oficina, alguns membres a peu i altres en un cotxe on els esperava un altre integrant de la banda.

La investigació va començar al setembre, quan els Mossos van detectar la prseència de la banda, molt activa i que sempre seguia els mateixos esquemes a l'hora d'actuar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut