Madrid

Desarticulada la xarxa més important de tràfic sexual de dones russes

La policia ha desarticulat la xarxa més gran de tràfic de dones russes per explotar-les sexualment que tenia com a destí final diversos països de la Unió Europea, entre ells l'estat espanyol. Segons la policia, la xarxa hauria introduït 2.000 dones a l'estat, a qui tractava com a esclaves. En l'operació, que la policia estatal va començar el novembre del 2006, s'han detingut 76 persones a les quals se'ls imputen diversos delictes relacionats amb el tràfic de dones i la seva explotació sexual a Almeria, Granada, Lleida i Girona. I se n'han imputat 53 més a Rússia com a membres d'aquesta organització criminal. També s'han detingut 400 persones més, la majoria dones, perquè no tenien els papers en regla.

Actualitzat
Amb la detenció de 24 persones a les poblacions d'El Ejido i Roquetas de Mar, la Policia Nacional dóna per desarticulada la que es considera la més àmplia xarxa de tràfic de dones russes per explotar-les sexualment. El destí final de la xarxa era Espanya i altres països de la Unió Europea.

Aquests arrestos s'han practicat dins de la tercera fase d'una operació que es va iniciar al novembre de 2006 i que ha comportat la detenció en aquest temps d'un total de 76 persones a les quals se'ls imputen diversos delictes relacionats amb el tràfic de dones i la seva explotació sexual a Almeria, Granada, Lleida i Girona. I se n'han imputat 53 més a Rússia com a membres d'aquesta organització criminal. També s'han detingut 400 persones més, la majoria dones, perquè no tenien els papers en regla.

L'última fase s'ha desenvolupat gràcies a les nombroses dades, declaracions i denúncies de víctimes obtingudes pels investigadors en les fases precedents, que van permetre destapar noves ramificacions de l'organització a Almeria relacionades amb establiments d'oci nocturns on les dones eren explotades sexualment.

S'han intervingut dues armes llargues amb abundant munició, un aparell de descàrrega elèctrica amb funda negra, nombrosos passaports russos de dones joves, múltiples bitllets d'avió i resguards d'enviaments de diners a Rússia, 123.000 euros i diversos cotxes, entre altres efectes.

La xarxa criminal estava formada a Espanya per parelles o matrimonis hispanorussos, que posseïen o explotaven locals de prostitució. Les dones eren allotjades en pisos pastera, on acoblaven el màxim nombre de llits per poder albergar el màxim nombre possible de víctimes, i les amenaçaven amb sancions econòmiques si incomplien les seves estrictes normes.

Des de 2006 l'organització hauria enviat a Rússia més de dos milions d'euros per les vítcimes explotades i havia creat un entramat de testaferros que blanquejaven els diners obtinguts comprant mobles i immobles i que gestionaven l'obtenció de permisos de treball i residència a Espanya per als seus membres.
Anar al contingut