Una classe de primer de Primària de l'escola Charlie Rivel de Cubelles, en el primer dia de curs (ACN)
La llista definitiva d'admesos es farà pública el 8 de maig
Barcelona

Canvien les notes: del "no assoliment" a l'"assoliment excel·lent"

Ensenyament canvia el sistema d'avaluació a Primària, que ja no serà en notes del 0 al 10, sinó en quatre graus d'assoliment

Actualitzat

Els nens estan a punt de portar les notes del primer trimestre i les escoles estan canviant el sistema d'avaluació. Cada escola fa els informes trimestrals segons el seu criteri, però a final de curs totes hauran d'introduir un nou sistema d'avaluació.

Desapareixeran els 3, els 6 i els 10, i tampoc no hi haurà bé o insuficient. Ensenyament ha canviat el sistema per adequar-lo al treball per competències i només hi haurà 4 qualificacions: "assoliment excel·lent" (AE), "assoliment notable" (AN), "assoliment satisfactori" (AS) i "no assoliment" (NA), per a les assignatures suspeses.

Carme Ortoll, directora general d'Infantil i Primària, ha justificat així el canvi:

"La diferència és que es concep l'avaluació com una part important de l'aprenentatge. La idea és que avaluem per aprendre, no només per qualificar."

Als butlletins de notes, els mestres també hauran de detallar els diferents aspectes que s'estan valorant per cada una de les competències treballades.

A més, els docents hauran d'explicar prèviament als nens quins criteris d'avaluació aplicaran a cada activitat i podran puntuar els alumnes amb plans individualitzats amb criteris de cursos inferiors o superiors als que estan matriculats. D'aquesta manera, per exemple, si un nen de tercer té altes capacitats en matemàtiques, se'l pot avaluar en aquesta assignatura com si fes quart.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut