L'acte d'inauguració del Festival Internacional de Cinema de Manresa de l'any passat. (Foto: ACN)
El festival s'ha hagut de reconvertir i tornarà el 2013 amb un format digital. (Foto: ACN)
Manresa

Desapareix el Festival de Cinema Negre de Manresa per manca de pressupost i es reconverteix en un certamen digital

El festival s'ha hagut de reconvertir i tornarà el 2013 amb un format digital.

RedaccióActualitzat
La 14a edició del Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa (Fecinema) no es farà aquest mes de novembre, segons ha confirmat el director del certamen, Carles Ortega. El festival s'ha hagut de reconvertir i tornarà el 2013 amb un format digital. Segons el director, el fet de no arribar al pressupost mínim que s'havien marcat – uns 70.000 euros – ha estat el que ha desencadenat el canvi de format. A més, per Ortega el format digital és "més actual, global i modern i els permetrà fer un festival de qualitat amb uns costos d'infraestructura molt baixos".

"Internet ens ajudarà a projectar molt més lluny el nom del festival i de Manresa", segons ha expressat el director del Festival quan ha exposat els motius que els han portat a decidir els que el Fecinema sigui un festival digital i no presencial. A més, Ortega ha recalcat que "es tracta d'una decisió elaborada i també previsible donat la trajectòria econòmica del festival i la conjuntura econòmica del país".

Malgrat que encara falten per perfilar els detalls del nou projecte, Ortega ha avançat que el nou certamen tindrà dues parts diferenciades, una purament cinematogràfica i una altra literària. Pel que fa a la primera, es dividirà en curtmetratges i llargmetratges. Quant a la part literària, s'incorporaran els guions i els còmics, dues disciplines que ja havien incorporat però que van suprimir per qüestions econòmiques.
Anar al contingut