Salud Hernández-Mora ha desaparegut en una zona controlada per guerrillers de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional
Salud Hernández-Mora ha desaparegut en una zona controlada per guerrillers de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional
Bogotà

Desapareix a Colòmbia una periodista d'"El Mundo" que podria haver estat segrestada

El ministre Margallo diu que "tot apunta" que Salud Hernández-Mora l'ha segrestat l'Exèrcit d'Alliberament Nacional a la regió del Catatumbo, prop de la frontera amb Veneçuela, una zona controlada per guerrillers d'aquesta organització

RedaccióActualitzat

La periodista del diari "El Mundo" Salud Hernández-Mora podria haver estat segrestada per l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN). La policia i l'exèrcit de Colòmbia han desplegat un ampli dispositiu de recerca de la corresponsal, que va desaparèixer dissabte al municipi d'El Tarra, a la regió de Catatumbo. La reportera feia un treball d'investigació sobre l'eradicació dels cultius de coca.

Des de Brussel·les, el cap de la diplomàcia espanyola en funcions, José Manuel García-Margallo, ha afirmat que "tot apunta" que la periodista ha estat segrestada per l'ELN, un grup "molt més centralitzat i menys jerarquitzat que les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), amb qui l'executiu colombià va arribar a un acord per començar un diàleg de pau. Segons Margallo, el govern de l'Estat ha establert les mesures corresponents per intentar localitzar la corresponsal, que té doble nacionalitat espanyola i colombiana.

Hernández-Mora fa temps que treballa a Colòmbia i és molt coneguda per les seves posicions radicals contra els guerrillers i per haver-se mostrat molt crítica amb el procés de pau entre el govern colombià i les FARC. El president del país, José Manuel Santos, ha confirmat via Twitter que la prioritat del govern és la recerca de la periodista.

 

 

La principal hipòtesi és que l'hauria segrestada l'Exèrcit d'Alliberament Nacional. Hernández-Mora, que en cap moment va demanar protecció de les forces de l'ordre. L'alcalde d'El Tarra ha explicat que dissabte al migdia la periodista s'havia reunit amb una religiosa en un restaurant.

Anar al contingut