Premià de Mar

Desallotjat un nou bloc després de l'explosió de Premià

Totes les hipòtesis sobre l'explosió en què va morir una dona estan obertes

RedaccióActualitzat

 Els veïns d'un dels blocs afectats que esperaven passar la nit a casa no hi podran tornar. Es pateix per l'edifici i se'ls ha desallotjat aquest vespre.

Aquest vespre s'ha fet a la població del Maresme un minut de silenci per la víctima de l'explosió.

Una explosió de gas és una de les hipòtesis amb més força com a origen del sinistre de diumenge a Premià de Mar. Però no es descarta cap altra línia d'investigació, fins i tot que hagués pogut estar intencionada. El sinistre va causar un mort i 17 ferits, quatre dels quals continuen ingressats, un d'ells greu, va afectar un edifici de set plantes a la Gran Via de Lluís Companys, al centre de la població del Maresme.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat en una entrevista a "Els matins" que, malgrat que la magnitud de l'explosió apunta que va ser de gas, aquest extrem encara no està confirmat i "totes les hipòtesis estan obertes". Jané ha assegurat que també s'investigava si l'explosió ha estat accidental o intencionada, si "ha tingut un origen criminal", ha dit. També ha explicat que la instal·lació de gas de l'edifici estava al corrent de les inspeccions, segons la companyia.

Els veïns afectats han estat atesos cas per cas. Molts han passat la nit a casa de familiars i amics, però n'hi ha que han pogut dormir a casa. L'alcalde i els serveis socials i jurídics de l'Ajuntament, els orienten de com afrontar la situació. Estudien cada cas i actualitzen la llista d'afectats que necessitaran allotjament a partir d'ara. L'explosió va afectar quatre blocs d'habitatges, unes destrosses encara molt visibles avui a l'interior de l'illa de cases. Al lloc dels fets han arribat els primers pèrits de les asseguradores per avaluar-ne els danys. Alguns dels immobles han quedat totalment inhabitables.

El cas, que porta el jutjat de Mataró, està sota secret de sumari. L'Ajuntament, per la seva banda, ha decretat tres dies de dol oficial.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut