Barcelona

Desallotjades una vintena de cases del Bon Pastor que havien estat ocupades per gent amb problemes econòmics

Només queden dues cases ocupades. La Guàrdia Urbana ha negociat amb les famílies que aquest dissabte a la tarda han ocupat una vintena de les anomenades Cases Barates al barri del Bon Pastor, i la majoria han decidit abandonar-les per pròpia voluntat. La policia continua negociant amb les persones que es resisteixen a marxar perquè també abandonin els habitatges. L'Ajuntament de Barcelona hi ha enviat una excavadora per evitar-ne una nova ocupació.

Actualitzat
Diverses famílies han ocupat aquest dissabte a la tarda una vintena dels habitatges popularment coneguts com a Cases Barates del barri del Bon Pastor de Barcelona, al districte de Sant Andreu. Les cases estaven desocupades i tapiades perquè el projecte de renovació urbanística del barri promogut per l'Ajuntament de Barcelona té previst tirar-les a terra i construir-hi pisos nous.

Els veïns que han ocupat les cases es queixaven de la situació que viuen per culpa de la crisi i asseguraven que havien viscut a les cases tapiades abans que els reallotgessin en pisos provisionals. No obstant això, les opinions entre els veïns del barri són diverses. Alguns asseguren que els qui han ocupat les cases són només una minoria i que no són del barri.

L'Ajuntament de Barcelona també sospita que les famílies que han ocupat diverses de les Cases Barates no són els antics propietaris del immobles. Segons el consistori, els propietaris van marxar satisfets cap als pisos nous.

L'Ajuntament hi ha enviat una excavadora

Al vespre, i quan moltes de les cases ja havien estat desallotjades, l'Ajuntament de Barcelona hi ha enviat una excavadora per fer un forat al sostre de les cases i fer-les inhabitables per tal que no s'hi pugui repetir una ocupació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut