Barcelona

Restablert el servei a la línia 1 del metro després de la presència de fum a l'estació de Plaça Universitat

L'origen és el fum provinent d'un tren de rodalies de Renfe, que circulava frenat, segons apunten els bombers. Dos treballadors del metro i dos agents de la Guàrdia Urbana, han hagut de ser atesos per inhalació de fum.

RedaccióActualitzat

Sis estacions de la línia 1 del metro de Barcelona han estat desallotjades i tancades aquest divendres migdia per la presència de fum a plaça Universitat. Les estacions que s'han vist afectades han estat les de: Universitat, Rocafort, Urgell, Catalunya, Urquinaona i Arc de Triomf. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès dos treballadors del Metro i dos guàrdies urbans per inhalació lleu de fum.

A la resta de la línia, el servei ha funcionat amb normalitat. També hi ha hagut afectacions a la línia 2, a plaça Universitat, i per això els trens tampoc s'aturaven en aquesta parada. Segons Transports Metropolitans de Barcelona, no hi hagut passatgers atrapats a cap comboi perquè tots haurien arribat a les estacions.

Segons els bombers, el fum l'hauria provocat un tren de rodalies que ha entrat molt frenat i com que els túnels estan connectats, aquest fum, ha afectat de ple els túnel del metro de la línia 1. Descarten, com s'havia dit inicialemnt, cap problema elèctric.

Segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona, la línia 1 ha funcionat parcialment entre Hospital de Bellvitge i Plaça Espanya i entre Marina i Fondo, mentre que el servei s'ha interromput entre la Plaça Espanya i Marina.

Es pot seguir la informació de l'estat de les línies a TMBinfo.

Força usuaris del metro han explicat els fets a Twitter.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut