Barcelona

Desallotgen un grup d'immigrants que malvivien al descampat dels antics Encants

La Guàrdia Urbana ha identificat 45 persones, de les quals catorze han acceptat passar la nit en un alberg municipal

Actualitzat

La Guàrdia Urbana ha identificat una quarantena de persones que vivien als antics Encants, a la plaça de les Glòries, i hi guardaven ferralla des que es va enderrocar l'anella de la plaça. Només 24 han volgut ser atesos pels serveis socials, i, d'aquests, 14 han acceptat passar la nit en un alberg municipal.

Molts no volen anar a instal·lacions municipals pels horaris i perquè no poden guardar la ferralla. La majoria són subsaharians que al llarg del matí han anat abandonant l'assentament, sota fortes mesures de seguretat.

Des de l'Ajuntament de Barcelona asseguren que van avisar fa un mes del desallotjament i que s'ha actuat amb una ordre judicial. Des del Comissionat d'Immigració i Acció Comunitària del consistori reconeixen que el principal problema és que molts no tenen papers.

El desallotjament de la finca, de titularitat municipal i inclosa en la reforma de la plaça de les Glòries, ha estat executada per la Guàrdia Urbana després que un jutge l'hagi autoritzat. Les naus dels antics Encants Vells ja s'han començat a enderrocar, ja que en un futur aquest espai s'ha de convertir en zona verda de la plaça de les Glòries.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut