Barcelona

Desallotgen un edifici ocupat al barri d'Hostafrancs de Barcelona

Hi han anat la Guàrdia Urbana i els Mossos i, en solidaritat amb les persones que hi vivien, alguns membres del moviment okupa s'han penjat de la façana per dificultar-ne el desallotjament

RedaccióActualitzat

Aquest dijous a primera hora els antiavalots de la Guàrdia Urbana primer i els dels Mossos d'Esquadra després s'han activat per desallotjar un immoble ocupat al barri d'Hostafrancs de Barcelona, concretament al número 24 del carrer de la Creu Coberta, a tocar de la plaça Espanya.

Alguns dels okupes que han donat suport a les persones que hi vivien, i que han rebatejat aquest edifici de quatre pisos com El Bloke, han volgut dificultar el desallotjament lligant-se amb cadenes als balcons i penjant-se amb cordes. La policia ha entrat a l'edifici i abans de les deu del matí ha aconseguit agafar una persona que s'havia penjat de la façana.

 

 

 

Davant de l'edifici un grup de persones que donaven suport als okupes encadenats han protestat cridant consignes contra l'especulació immobiliària i contra els cossos policials. Poc després de les 11 del matí i amb l'ajuda d'una grua, la policia ha acabat de deslligar els okupes que estaven encadenats als balcons. La policia els ha identificat i els ha deixat marxar, i les tasques per enderrocar l'edifici han començat immediatament després del desallotjament.

La versió de l'ajuntament

Segons han explicat fonts municipals, es tracta d'un edifici afectat pel Pla Especial de Reforma Interior (PERI) d'Hostafrancs aprovat el 1994, i és l'últim que quedava per enderrocar abans de poder obrir la continuació del carrer Diputació entre el carrer Tarragona i el de la Creu Coberta. A més del carrer, que es preveu que serà prioritàriament de vianants i de tràfic pacificat, hi haurà un edifici d'equipaments municipals, un d'habitatges i un hotel.

A l'interior de l'edifici hi vivia precàriament un grup d'unes vuit persones de nacionalitat romanesa dedicades a la recollida de ferralla i que, segons aquestes fonts, estaven avisades des de feia més d'un any que les desallotjarien. Els col·lectius okupes del barri han donat suport als ocupants i són els que s'han penjat i encadenat a la façana.

El desallotjament l'ha demanat l'empresa municipal Barcelona Gestió Urbanística (Bagursa), que gestiona els tràmits urbanístics relacionats amb aquest PERI. Segons l'ajuntament, els serveis socials feia mesos que havien ofert un allotjament alternatiu als ocupants, però no els ha estat possible posar-se d'acord amb ells.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut