La roca de quinze tones que amenaça en caure damunt de tres habitatges dels Omells de na Gaia.
La roca de quinze tones que amenaça en caure damunt de tres habitatges dels Omells de na Gaia. (Foto: ACN)
Omells de na Gaia

Desallotgen tres cases a Omells de na Gaia, a l'Urgell, pel risc que els caigui una roca al damunt

Els veïns dels tres edificis han estat desallotjats i no podran tornar a casa en un dies. Hi ha dues famílies afectades. La pedra que podria caure sobre els edificis pesa 15 tones.

RedaccióActualitzat
Una gran roca amenaça tres cases a Omells de na Gaia. Dues famílies han estat desallotjats de forma preventiva després que uns primers despreniments han fet sonar l'alarma.

La pedra que podria caure sobre els edificis pesa 15 tones, i segons dels Omells de Na Gaia, Delfí Escoté, hauria pogut moure's a causa de filtracions d'aigua.

Els desallotjats dormiran aquest diumenge a la nit fora de casa, amb altres familiars o a la seva primera residència. L'alcalde ha explicat que encara hauran d'esperar uns dies per poder tornar a casa.

Mentrestant, els tècnics de l'Institut Geològic de Catalunya treballen sobre el terreny per definir les accions que s'han de dur a terme. Dilluns començaran els treballs per intentar fixar la roca, però encara sense data de quan els veïns podran tornar a casa seva i per això seguiran reallotjats en cases de familiars a la població o a la seva primera residència, segons ha explicat l'alcalde.

Els veïns desallotjats viuen en dos dels habitatges afectats. Són un matrimoni gran amb un fill i un matrimoni de mitjana edat amb un fill petit. El tercer edifici s'utilitza com a segona residència i els propietaris són fora de casa seva aquests dies.
Anar al contingut