Barcelona

Desallotgen la quarantena de persones tancades a la seu d'Endesa a Barcelona

Aquesta matinada han ocupat el vestíbul de les oficines de la companyia elèctrica per donar suport a una família que espera un lloguer social

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat de matinada la seu d'Endesa a Barcelona, que des d'aquest dilluns al matí estava ocupada per una quarantena de persones. Els ocupants reclamaven a la companyia elèctrica que no tallés la llum a una família que viu a Vilagrassa, a Lleida, en situació de vulnerabilitat. Fa dos mesos, se'ls va fer un contracte provisional perquè poguessin aconseguir un lloguer social.

Catorze hores després de l'ocupació, els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquests membres de la PAH i de l'Aliança contra la Pobresa Energètica que feien costat a la família de Vilagrassa. Els afectats són una família amb tres menors i el marit, que necessita respiració assistida per dormir.

El secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglésies, ha mediat entre els afectats i Endesa, de qui ha obtingut el compromís verbal que no tallarien la llum a la família aquest dimecres. Però ni la família ni els membres de les plataformes han volgut acabar l'ocupació si aquest compromís no es feia per escrit. És per això que finalment han actuat els Mossos d'Esquadra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut