Extreure l'artefacte és complicat perquè està ancorat al formigó. (Foto: ACN)
Extreure l'artefacte és complicat perquè està ancorat al formigó. (Foto: ACN)
Flix

Desactiven al centre de Flix una bomba de la Guerra Civil

Uns operaris han trobat l'artefacte mentre realitzaven feines de manteniment. Després de cinc hores, els artificiers han aconseguit fer una explosió controlada. Com a precaució, un centenar de veïns han estat desallotjats. Segons l'alcalde, la bomba podria procedir de l'aviació alemanya.

Redacció/ACNActualitzat

Els artificiers dels Mossos d'Esquadra, coordinats amb efectius de la Guàrdia Civil, han aconseguit extraure la bomba de la Guerra Civil trobada aquest dimarts al centre de Flix, a la Ribera d'Ebre. L'operació ha durat més de cinc hores i ha estat complicada perquè l'artefacte estava incrustat al formigó.

Els artificiers han optat per fer una explosió controlada. Un cop desactivada la bomba, s'ha procedit a retirar-la. A causa del seu pes, més de 80 quilos i gairebé un metre i mig de llargada, ha estat necessari un camió grua. Els artificiers l'han carregat al seu vehicle per examinar-la amb detall.

Un centenar de veïns han estat desallotjats durant unes hores i ja han pogut tornar a les seves cases. També s'ha desallotjat la llar d'avis, la biblioteca i l'escola de música. Uns operaris de l'Ajuntament que estaven fent tasques de manteniment han trobat l'artefacte i han donat la veu d'alarma.

Segons ha explicat l'alcalde de Flix, Marc Mur, la bomba podria procedir de l'aviació alemanya, tot i que, en els pròxims dies, la policia s'encarregarà de datar-la i concretar quin tipus d'artefacte és.

 

Anar al contingut