Punt on se situa el sisme (Font:emsc)
Punt on se situa el sisme (Font:emsc)

Desactivada l'alerta de tsunami a Indonèsia pel sisme de 7'9 graus a l'oceà Índic

L'epicentre ha estat enmig del mar a 800 quilòmetres de la ciutat de Padang, a l'ïlla de Sumatra, la mateixa zona on el 2004 va haver-hi un tsunami devastador després d'un terratrèmol

RedaccióActualitzat

Un sisme de 7,9 graus a l'escala de Richter ha sacsejat aquest dimecres el mar al sud de l'illa de Sumatra, a l'oest d'Indonèsia. L'epicentre s'ha situat a 10 quilòmetres de profunditat i la ciutat important més pròxima és Padang, a 800 quilòmetres d'aquest punt.

Immediatament Indonèsia ha emès una alerta per perill de tsunami. També el govern australià n'ha llençat una, però tots dos governs han desactivat les alertes quan s'ha evidenciat que el terratrèmol no havia generat cap onada gegant. El responsable de l'agència d'emergències indonèsia ha afirmat en un primer moment que hi havia hagut morts a causa del terratrèmol, però poques hores després ho ha desmentit.

L'alerta ha afectat les mateixes zones que el 2004 van ser arrassades per un enorme tsunami després d'un terratrèmol un grau i mig més fort que el d'aquest dimecres. Llavors van morir centenars de milers de persones als països amb costa a l'oceà Índic, la majoria a Sumatra. Per això aquest dimecres, un cop s'ha fet pública l'alerta, hi ha hagut pànic entre la població, que ha fugit a zones elevades per evitar el risc.

Indonèsia està situada a l'àrea coneguda com l'Anell de Foc del Pacífic, una de les zones d'activitat sísmica més importants del món. 

 

Anar al contingut