La bomba de la Segona Guerra Mundial està enterrada a uns 5 metres sota aquesta benzinera
Tessalònica

Desactivada la bomba de la II Guerra Mundial trobada a Tessalònica

L'artefacte, sense explotar, estava enterrat sota una gasolinera

RedaccióActualitzat

Experts en explosius han desactivat una bomba sense explotar de la II Guerra Mundial trobada sota una benzinera a Tessalònica. Els experts han començat el seu treball a les 11:30 del matí i 30 minuts més tard ja estava desactivada, segons ha anunciat el governador de Macedònia Central, Apostolos Tzitzikostas. El següent pas de l'operació ha estat traslladar la bomba a un camp de tir de l'exèrcit.

Com han passat el dia els veïns del suburbi de Kordelio

Les autoritats de Tessalònica han començat aquest matí l'evacuació de 75.000 persones del suburbi de Kordelio. Ha estat una mesura necessària després que aquesta setmana s'hi va localitzar una bomba de 250 quilos de la Segona Guerra Mundial sense explotar. Estava enterrada a uns 5 metres de profunditat sota una benzinera.

Va ser precisament durant les obres d'ampliació de la benzinera que es va trobar l'explosiu.

Tots els residents en un radi de dos quilòmetres al voltant d'aquest punt han estat desallotjats. També s'ha evacuat un camp de refugiats que acull unes 450 persones. Als desallotjats se'ls ha traslladat a diversos poliesportius durant la els treballs de desactivació de la bomba. Les autoritats han explicat que no hi havia cap perill.

Encara no s'ha pogut determinar exactament si l'explosiu va ser llançat per l'aviació alemanya o pels aliats.

 

Anar al contingut