Una veterinària vacuna un gos petit contra la ràbia. (Foto: Reuters)
Una veterinària vacuna un gos contra la ràbia. (Foto: Reuters)
Barcelona

Desacord entre l'Agència Catalana de Salut i el Col·legi de Veterinaris per fer obligatòria la vacuna de la ràbia

No hi ha acord sobre la necessitat de fer obligatòria la vacuna de la ràbia a gats, gossos i fures a Catalunya. L'Agència de Salut Pública demana prudència i el Col·legi de Veterinaris reclama que sigui obligatòria.

RedaccióActualitzat
No hi ha acord sobre la necessitat de fer obligatòria la vacuna de la ràbia a gats, gossos i fures a Catalunya. L'Agència de Salut Pública aconsella que abans de prendre aquesta decisió es mediti bé. Per altra banda, el Col·legi de Veterinaris reclama que la vacuna sigui obligatòria.

El director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Antoni Mateu, en declaracions a Europa Press ha assegurat que s'està seguint de prop l'evolució dels afectats i de moment no hi ha perill real de contagi. Mateu ha afegit que cal analitzar bé la situació i no prendre "decisions en calent". Mateu ha dit que cal esperar als propers mesos per veure com evoluciona "epidemiològicament" i determinar la millor solució.

El president del Col·legi de Veterinaris, Josep Antoni Gómez Muro, en canvi, ha assegurat que aplicar la vacuna és l'única manera real d'evitar més casos de ràbia.

La decisió final l'ha de prendre la Conselleria d'Agricultura i Ramaderia. Tot i això, al districte de Sant Martí de Barcelona ja és obligatori l'ús de la vacuna per evitar nous casos de ràbia. El País Basc i Galícia són les altres dues comunitats autònomes on la vacuna encara no és obligatòria. El debat ha ressorgit a Catalunya, arran del cas d'un gos rabiós de Montcada i Reixac, que a principis de juny va mossegar cinc persones a Toledo.
Anar al contingut