Un treballador de la construcció en una bastida.
El sector de la construcció s'està recuperant.
Barcelona

Des que va començar la crisi, s'han destruït mig milió de llocs de treball a Catalunya

La UGT avisa que des que va començar la crisi, el 2007, s'han destruït mig milió de llocs de treball a Catalunya. El sindicat adverteix que no hi ha símptomes de recuperació.

RedaccióActualitzat
La UGT avisa que des que va començar la crisi, el 2007, s'han destruït mig milió de llocs de treball a Catalunya. El sindicat adverteix que no hi ha símptomes de recuperació, i que a la tardor la situació no millorarà per la possibilitat de fer EROs a l'administració local i a empreses públiques.

Camil Ros, el secretari de política sindical de la UGT, ha dit que "si senzillament justificant el 10% de pèrdua de pressupost això és prou motiu per acomiadar qui et doni la gana i sense cap tipus de proporció, evidentment, l'allau de destrucció d'ocupació en aquest sector pot ser important".

La UGT atribueix la pèrdua de mig milió de llocs de treball des del 2007 a les dues últimes reformes laborals i l'augment de la pressió fiscal.

Sumant el règim general de treballadors i els autònoms, el sector que ha destruït més llocs de treball és el de la construcció, davant de la indústria, els serveis i l'agricultura.

Anar al contingut