Des de la presó i l'exili sobre el 20S: "El dia que vam dir prou"

RedaccióActualitzat

Els dirigents d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que van ser protagonistes dels fets de fa un any, el 20 de setembre davant la Conselleria d'Economia, han commemorat aquest dijous el primer aniversari a Lledoners, on són en presó preventiva precisament per aquest protagonisme.

Per això ho han hagut de fer a distància, a través de Twitter. Cuixart ha assegurat que no pensa renunciar a l'autodeterminació i que "mai demanarem permís", i Sànchez ha dit que aquell dia "va ser el moment que la gent va dir prou":

 




Altres dirigents independentistes empresonats també s'han referit a l'efemèride. L'exconseller Josep Rull, per exemple, ha recordat Cuixart i Sànchez dient que el que va passar aquell dia "en qualsevol país democràtic se'n diria dret de reunió i de manifestació":

 

 

Des de Bèlgica, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat que fa un any "les institucions van ser violentades i la ciutadania va sortir al carrer":

 


Des de Suïssa la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha rememorat els records d'aquell dia. En un fil a Twitter, ha afirmat que "la nostra força és la de la raó i la de la mobilització pacífica":

 


 

ARXIVAT A:
20SGovern empresonatProcés català
Anar al contingut