L'actor Gérard Depardieu després d'haver recollit el passaport rus. (Foto:Reuters)
Depardieu mostrant el seu passaport rus el 2013
Moscou

Depardieu ja té nacionalitat russa després de renunciar al passaport francès

L'actor ja ha recollit el seu passaport rus de mans del mateix president Vladímir Putin. Ara només haurà de pagar al fisc el 13%, com la resta dels seus nous compatriotes.

RedaccióActualitzat
L'actor Gérard Depardieu ja ha recollit el seu passaport rus, després que hagi renunciat al francès per estalviar-se impostos. Depardieu ha rebut el passaport de mans del mateix president, Vladímir Putin, que li ha fet costat en el seu contenciós amb el govern francès.

L'actor ha estat rebut com una celebritat a la seva arribada a Rússia. Depardieu havia renunciat al passaport francès com una mostra de discrepància amb les mesures fiscals del govern de François Hollande, que vol augmentar la tributació per a les rendes més altes fins al 75%. Ara a Rússia només haurà de pagar al fisc el 13%, com la resta dels seus nous compatriotes.

El Tribunal Constitucional de França ha tombat la polèmica mesura perquè la considera discriminatòria, i això obliga el govern francès a reformular aquest impost. Mentrestant Gérard Depardieu tindrà un any de temps per decidir si vol renunciar definitivament a la nacionalitat francesa.
Anar al contingut